ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ

ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ-Φ.Π.Α

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ       ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ

  • ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
  • ΑΝΕΡΓΟΥΣ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK:     

 για άμεση ενημέρωση

 

    Τ. 210-7563470

Νέα οικονομικά μέτρα για το μήνα Απρίλιο

Καταχώρηση 2020/03/30

Μέτρα για τον μήνα Απριλιο

1)Επεκτείνεται η οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ. Τίθεται σε προσωρική αναστολή εργασίας οι συμβάσεις. Το ποσό είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

2)Καλύπτει το κράτος τις ασφαλιστικές εισφορές σε εργαζόμενους. Αναστολή πληρωμής, βεβαιώσεων πληρωμών και έκπτωση 25% αν πληρωθούν εμπροσθεμα.

Το μέτρο αυτό αφορά πάσης φύσεως εργασίας, ορισμένου, αορίστου, πλήρους, μερικής εργασίας-εκ περιτροπής.

2)Επεκτείνεται η λήψη μέτρων, διαφύλαξη θέσεων εργασίας. Προβλέπεται η αναστολή καταβολής δόσεων Φ.Π.Α. και δόσεων στην εφορία. Για τις δόσεις Απριλίου παρέχεται έκπτωση 25% αν καταβληθούν μέσα στην προσθεσμία.

Για το Φ.Π.Α. δίνεται δυνατότητα  να συμψηφιστεί  το 25% της αποπληρωμής του σε πάσης φύσεως μελλοντικές φορολογικές οφειλές. Απαραίτητο η διατήρηση θέσεων εργασίας για να ληφθούν οι παροχές.

3) Εντάσσονται νέες επιχειρήσεις στα μέτρα στήριξης.

4)Χρηματοδότηση της επιστρεπτέας προκαταβολής επιχειρήσεων. Το ύψος προσδιορίζεται ανάλογα με την μεταβολή της τρέχουσας κατάστασης και άλλα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο mybusiness.support από τις 2-10 Απριλίου.

5)Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί από όλους τους εργοδότες σε όλες τις επιχειρήσεις, στις προβλεπόμενες προθεσμίες. Αν είναι σε αναστολή η επιχείρηση, καταβάλλονται από τον κρατικό προυπολογισμό.

6)Ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και Γενική Πολιτική Προστασία δίνεται έκτακτη ενίσχυση έως 10Απριλίου.

7)Οι τράπεζες θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δόσεων.

8)Έκτακτη ενίσχυση κλάδων πρωτογενών τομέων. Θα αξιοποιηθούν κοινοτικοί πόροι-Μέτρα στήριξης.

8)Αποπληρωμή Απριλίου-Μαϊου-Ιουνίου όλων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων-Μπορεί να επεκταθεί και για άλλους δύο μήνες.

9)όλα τα τραπεζικά ιδρύματα και όσοι βρίσκονται στην προστασία των πληττόμενων κλάδων δικαιούνται τρίμηνη αναστολή των δανείων τους.

10)προσπάθεια για λύση προβλημάτων με επιταγές

11)Δάνεια για επιχειρήσεις μετά την κρίση.

12)Ειδικές πλατφόρμες αιτήσεων-Ως τώρα έχει ανοίξει η πλατφόρμα μόνο για τη δήλωση εργαζομένων από τους εργοδότες στο Εργάνη (αιτήσεις ως 31/3).

Ειδική πλατφόρμα για το επίδομα και για εργοδότες και για εργαζόμενοι-Στις  1 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα support empoyees.

Απο 30/3 υπάρχει νέα φόρμα με τους νέους ΚΑΔ.

Το έντυπο εργοδοτών έχει εμπλουτιστεί με ΚΑΔ.

13)Οικονομική ενίσχυση μέσω τηλεκατάρτιση-voucher-σε 6 επιστημονικούς κλαδους-εκπαιδευτικό επίδομα 600 ευρώ (οικονομολόγοι-λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, εκπαιδευτικοί-ερευνητές) για το μήνα Απρίλιο. Είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο, μη φορολογητέο. Τα 400ευρώ μέσα Απριλίου, υπόλοιπα ως 200 Απριλίου.

Για τον μήνα Μάιο αποζημίωση 800 ευρώ, αν συνεχιστεί η κρίση.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών σε 25% σε ελεύθερους επαγγελματίες για μήνες Μαρτίου-Απριλίου, πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών για παράταση πληρωμής τους 10 μέρες μετά, από τις 10 Απριλίου, αντί της 31 Μαρτίου.

Η πληρωμή δώρου Πάσχα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις ή με αναστολή ως το καλοκαίρι. Το δώρο Πάσχα που πρέπει να καταβληθεί ως 30/6 θα είναι μειωμένο κατά το μέρος που δεν είναι δεδουλευμένο. Το τμήμα του Πάσχα που δεν θα καταβληθεί από τους εργαζομένους θα καταβληθεί από το κράτος.

14)Από 6/4 ελευθεροι επαγγελματίες-επιτηδευματίες-αυτοαπασχολούμενοι με προσωπικό έως 5άτομα δικαιούχοι των 800 ευρώ-θα δηλώσουν σε έντυπο στο Εργάνη εντός ημερών έντυπο-απαραίτητη η μη απόλυση.

15)Έναρξη κοινωφελούς προγράμματος ΟΑΕΔ και άλλων προγραμμάτων ΟΑΕΔ-Χωρις φυσική παρουσία οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?

UA-142345140-1